מקדמים את זכויותיהם של אנשים עם כל סוגי המוגבלויות, בכל תחומי החיים, תוך הבטחת שוויון, כבוד ושילוב מלא של אנשים עם מוגבלות בחברה הישראלית. לשם כך אנו פועלים בכלים ציבוריים, משפטיים וקהילתיים.
ארגון בזכות, המרכז לזכויות אדם של אנשים עם מוגבלויות, הוקם בשנת 1992 על ידי האגודה לזכויות האזרח בישראל.
מאז אנו פועלים לקידום זכויות אנשים עם כלל סוגי המוגבלויות בכל תחומי החיים. לאורך השנים הובלנו מאבקים פורצי דרך להכרה בזכויות אנשים עם מוגבלות ואנו חתומים על הישגים חסרי תקדים, ביניהם: חוק שוויון זכויות אנשים עם מוגבלות (התשנ"ח 1998), חוק השילוב (תיקון לחוק החינוך המיוחד, 2022), חוק הליכי העדה וחקירה (2005), חוק שירותי רווחה לאנשים עם מוגבלות (2022) ועוד. כל אלה על מנת שאנשים עם מוגבלות יוכלו לממש את זכותם לכבוד, שוויון, אוטונומיה וחירות.
מי אנחנו?
מקדמים שוויון זכויות לאנשים עם מוגבלות בישראל
01 | כלל המוגבלויות
אנו מקדמים זכויות של אנשים עם כלל סוגי המוגבלויות, בכל רמות התפקוד. חלוקת פעילותנו היא לפי הזכויות המגיעות לאדם עם מוגבלות ולא לפי סוג המוגבלות.
02 | זכויות אדם
הארגון הוקם על ידי האגודה לזכויות האזרח בישראל ומאז מקדמים שיח של זכויות אדם בעולם המוגבלויות זאת אל מול תפיסות ששמות דגש על טיפול רפואי וסוציאלי.
03 | שינוי מדיניות
אנו מתמקדים בסוגיות שטרם הוסדרו ושדורשות פריצת דרך.
פעילותנו נשענת על
6 עקרונות מרכזיים
04 | האדם במרכז
אנו מסייעים ישירות לאדם עם המוגבלות ולבני משפחתו כדי להביא לשיפור ממשי בחייהם.
05 | עצמאות
אנו מתקיימים מתרומות בלבד ואיננו מקבלים תמיכה ממשלתית. זאת מתוך תפיסה שכדי לקדם זכויות אל מול רשויות ממשלתיות חשוב שנהיה עם שיקול דעת עצמאי לגמרי.
06 | מהשטח לשינוי מדיניות ולהיפך
בזכות פועלת הן ברמת המאקרו והן ברמת המיקרו. באמצעות מוקד פניות ציבור, הרצאות ופעילות שטח אנחנו מחוברים לקשיים ולמציאות בשטח וממנה לומדים על בעיות רוחביות אותן יש לפתור באמצעות עתירות עקרוניות לבית המשפט, קידום חקיקה ,עבודה מול הכנסת ומשרדי הממשלה ופעילות תקשורתית.
פיתוח מודלים חדשניים המלווים במחקר כגון מנגישי צדק ותומכים בקבלת החלטות
מחקר
קהילתי : הפעלת מוקד פניות ציבור לאנשים עם מוגבלות ובני משפחה
הענקת ליווי וסיוע סוציאלי פרטני
העברת סדנאות והכשרות לאנשים עם מוגבלות, בני משפחה ואנשי מקצוע
קהילתי
פעילות לקידום מדיניות ברמה הבינלאומית פעילות לשינוי מדיניות וחקיקה בכנסת ומול משרדי ממשלה
פרסום דפי מידע, ניירות עמדה ודוחות מדיניות שותפות בקואליציות של ארגונים ובוועדות מקבלי החלטות, ניהול קמפיינים במדיה ובתקשורת
מדיני ציבורי
הגשת עתירות תקדימיות לבג״ץ
ייצוג ויעוץ משפטי לאנשים שנפגעו או הופלו על רקע מוגבלותם
משפטי
אופני פעולה
מספרים עלינו
שינוי משמעותי בזכותנו!
"בשנת 2006, פנינו לארגון בזכות כדי שיסייעו לנו לאתר עבור שני וליאור דיור חוץ ביתי בקהילה. הם ליוו אותנו לאורך כל הדרך עד להגשת עתירה לבג"צ בשם שני וליאור על זכותן לחיות בדירה משלהן. לאחר דיונים אינסופיים, בזכות העתירה נפתחה דירה לליאור, לשני ולארבע שותפות נוספות, דירה הראשונה בארץ לאנשים שזקוקים לרמות תמיכה גבוהות!"
(חני לוי, אמא של שני וליאור)
"לאחר שנים רבות בהן פנינו בכל הצינורות המקובלים: למשרד החינוך, שאילתות של חברי כנסת, דיונים בוועדת החינוך ועוד, לא ניתן מענה לילדינו. משכך חברנו לארגון "בזכות" שהתגייס וייצג אותנו בעתירה לבג"ץ ובדרישה לתיקון המצב. לשמחתנו, כבר בדיון הראשון קיבל עליו משרד החינוך את האחריות ממנה התחמק כל העת, ולאחר תהליך של התדיינות במעמד שני הצדדים נקבע כי חלה חובת הנגשה של חומרי לימוד לתלמידים עם עיוורון ולקות ראייה המשולבים בבתי ספר רגילים. אנו אסירי תודה לארגון בזכות על הייעוץ, התמיכה, הליווי והייצוג בתהליך כה חשוב ומודים להם על שהפכו את מערכת החינוך נגישה ושיוויונית לילדים עם לקות ראייה ועיוורון."
(יעל וייס ריינד, מנכ"לית ארגון אופק לילדינו)
"באמצעות תמיכה רבה של ארגון בזכות- תמיכה משפטית, תמיכה נפשית, תמיכה טכנית , מצאנו לבני ידידה דירה בקהילה,
השגנו לו צוות שלם של מדריכים לשלב אותו ותכנית תעסוקה ופנאי מותאמת לצרכיו. בזכות כל התמיכה של בזכות הצלחנו להוציא אותו מהמוסד ולהחזיר אותו לקהילה"
(לאה הוכבוים, אמא של ידידיה)
פרתים של ביזכות
כנפי נשרים 3, ירושלים
02-652-1308
מוקד פניות
צרו קשר
מאגר מידע
חוקים
פסקי דין
אמנת האו”ם
נגישות ציבורית
פעילות בין לאומית
הפעילויות שלנו
דיור בקהילה
חינוך
משפט ו
צדקבריאות
פעילות בין לאומית
נגישות ציבורית
מגזין בזכות
מדיה
”ניוזלטר “בזכות
פרסומים
מי אנחנו?
פרסים ואותות
אנשי בזכות